İYİ Partili Oral: Ankara, AK Parti döneminde öksüz ve yetim kaldı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, "Ankara, AK Parti iktidarı döneminde öksüz kalmıştır, yetim kalmıştır. Ankara, AK Parti iktidarı döneminde onlarca yıl bitmeyen metro projelerinin, dinozor heykellerine harcanan milyonlarca liranın, yıllarca yenilenmemiş alt yapıların şehri olmuştur." dedi.
Ankara Masası
|
17 Aralık 2021, Cuma - 15:30
İYİ Partili Oral: Ankara, AK Parti döneminde öksüz ve yetim kaldı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ankara’nın problemlerini Meclis gündemine taşıdı. Bütçe görüşmelerinde konuşan Oral, Ankara’nın yatırım noktasında başkente yakışmayan bir konumda olduğunu vurgulayarak çeşitli ilçelerdeki kronik sorunlara değindi. Oral'ın hedefinde AK Parti vardı. 

Oral’ın konuşmasının satır başları ise şöyle:

"Ankara bitmeyen metro inşaatları ve dinozor heykellerinin şehri oldu"

“Gazi meclisin çatısı altında bütçe yapmaktayız. Ama iktidar; 20 senedir bu çatı altında yaptığı bütçenin Çankaya kapısından çıktıktan sonra buluştuğu şehre ne kadar faydası olduğunu hiç düşünmemiştir. Ankara; AK Parti iktidarı döneminde öksüz kalmıştır, yetim kalmıştır. Ankara; AK Parti iktidarı döneminde onlarca yıl bitmeyen metro projelerinin, dinozor heykellerine harcanan milyonlarca liranın, yıllarca yenilenmemiş alt yapıların şehri olmuştur. Banka genel merkezlerinin, finans kurumlarının, Merkez bankasının İstanbul’a taşınması AK Parti eseri olmuştur. Ankara’nın içi boşaltılmıştır. İçi boşaltıldığı gibi sorunları da çözülmemektedir.

"Elmadağ’da MKE kanunu yüzünden 122 aile göç etti"

Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde yaptığım konuşmada ifade ettiğim sorunların tamamına yakını 1 yıl sonra bugün de sorun olmaya devam etmektedir. Elmadağ ilçemizde 2016’da başlayan Samsun Yolu üzerindeki Çay-Kur geçit projesi üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanmamıştır. Yine Elmadağ’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kapalı yüzme havuzu projesi çürümeye devam etmektedir. Kentsel dönüşüm ise halen bir adım dahi ilerlememiştir. Komisyonda sorduğumuz soruya gelen cevapla öğrendiğimiz üzere Lalahan ve Elmadağ halkının özellikle talep ettiği Başkentray’ın uzatılması meselesi de planlanan projeler içinde yer almamaktadır. Bakanlık bu hususu acilen gündemine almalıdır. Üstüne Makine Kimya Endüstrisi kanunu ile Elmadağ göç ve işsizlikle tanışmıştır. MKE anonim şirkete dönüştükten sonra 122 aile Elmadağ’dan göç etmek zorunda kalmıştır. Şunu unutmayın fakirleştirdiğiniz, itibarsızlaştırdığını Elmadağ sahipsiz değildir. Elmadağ’a sonuna kadar sahip çıkacağız.

(Bir süre önce Ankara Masası'na konuk olan Oral, iktidara yönelik eleştirilerde bulunmuştu)

"Niğde Otoyolu tarım ve hayvancılığa engel oluyor"

AK Parti iktidarı Ankara’ya yatırım yaparken de insanları mağdur etmeyi başarabilen bir iktidardır. Mesela Ankara Niğde otoyolu her ne kadar ücreti nedeniyle çok kullanılmasa da yapılmış bir yatırımdır. Ancak Niğde otoyolu yapılırken güzergah çevresindeki köylerin tarım ve hayvancılık faaliyetleri göz önünde tutulmamıştır. Pek çok köy otoyolun diğer tarafında kalan meralara gitmek için çok uzun yollar gitmek durumunda kalmaktadır. Özellikle Gölbaşı ve Bala’nın köyleri bundan dolayı mağdurdur. En uç örnek ise Belçarsak köyüdür. Yol yapılmadan önce yarım saatte hayvanlarını meraya götürebilen köylüler artık 2,5 saatte hayvanlarını götürebilmektedir. Bu hususta hem bakanlığa hem de ERG firmasına başvuran vatandaşlarımız ise cevap dahi alamamış hatta tehdit edilmiştir.Köylü milletin efendisidir. Köylüyü tehdit etmek hiç kimsenin haddi değildir. Kaş yaparken göz çıkarmak deyimini devlet politikasına haline getirmek bu olsa gerektir.

"Polatlı’da Gökpınar Barajı sorunu yılan hikayesine döndü"

Ankara’mızın tarım noktasında en geniş arazilere sahip ilçesi Polatlı’dır. Ancak yılan hikayesine dönen sulama sorunları halen çözülebilmiş değildir.Eylül ayında Tarım Bakanı Sayın Pakdemirli’den Gökpınar Barajı’nın inşaatının tamamlandığını sulama hatları için de ihaleye çıkılacağını öğrendik.Şimdi sormak istiyorum.2015’te temeli atılan, 2017’de bitirilmesi planlanan bu barajın 2021’de tamamlandığı düşünülürse sulama hatlarının yeni bir yılan hikayesi yaratacağını düşünmemek elde değildir. İnşallah biz yanılırız diyorum ama bu performansla 2023’e kadar Polatlı’da tarımsal sulamayı tamamlayabileceğinizi düşünmüyorum.Ayrıca Polatlı çiftçisi Türkiye tarımının da bir aynasıdır. Konuşmamdan önce birkaç çiftçi dostumuzla konuştum.Hepsi sulamadaki elektrik maliyetlerinden, gübre ve tohum fiyatlarından şikayetçi. Hepsi kan ağlıyor.

"Buğday fiyatları verilene kadar çiftçide buğday kalmadı"

Buğday fiyatlarının açıklandığını ancak çiftçinin açıklanana kadar borçlarını ödemek için buğdayı elinden çıkardığını söylediler. Hani dereye su gelene kadar kurbağanın boğazı çatlar misaliperişan olan yine çiftçi olmuştur. Polatlı çiftçisini yine kaderine terk ettiniz yine yoksulluğa muhtaç bıraktınız. Polatlı çiftçisi bu mağduriyetler karşısında arsalarını hobi bahçelerine vermek zorunda kalmaktadır. Tarım arazilerimiz plansız yapılaşmaya maruz kalkmakta buna da ilçe belediyesi göz yummaktadır. Kısacası Polatlı’nın derdi çoktur. Gözleri görmeyen, kulakları duymayan iktidara sesleniyorum: Siz gideceksiniz Ankara’ya hak ettiği değeri biz vereceğiz!

"Havaalanı metrosu olmayan tek Avrupa başkenti Ankara!"

Avrupa’da havaalanına metro hattı olmayan tek başkent Ankara’dır!20 senedir merkezi iktidarda AK Parti vardır. Aynı sürede de Ankara’yı AK Partili bir belediye başkanı yönetmiştir. Ankara’yı metro yatırımlarında kısır bırakan, olan metroları da yıllarca süründüren bu iktidar açıkça Ankara’ya hasımlık etmektedir. Ankara’yı uluslararası turnuvaların oynanabileceği bir stada bile kavuşturamayan AK Parti Ankara’ya hasmane davranmaktadır.

"19 Mayıs stadında güvercinler yemliyor!"

Nerededir bu 19 Mayıs stadı?Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’ni ziyaretimiz sırasında tekrar bakmak şansı buldum.19 Mayıs stadının yerinde güvercinler yemlenmektedir!AK Parti iktidarı Büyük Atatürk’ün bir “uygarlık merkezi” olmasını hayal ettiği Ankara’yı orta çağ karanlığına mahkum etmeye çalışmaktadır. Çok şükür ki Ankaralı buna razı olmadığını yerel seçimlerde göstermiştir.

"İmrahor vadisinde rant için doğal denge bozuluyor"

İmrahor Vadisi’nde planlanan millet bahçesi projesiyle alakalı pek çok şaibe ve çekince bulunmaktadır. Daha önceki twitter trolü belediye başkanı döneminde “Kanal Ankara” diye bir ucube projeyle tehdit altında kalan bu vadi şimdi de su kaynaklarının, doğal yaşamın ciddi zararlar görebileceği bir projeyle karşı karşıyadır.

Ağaçlandırma ve millet bahçesi yapma adı altında çevredeki inşaatlara ve konut projelerine manzara yani rant yaratmak amacı taşıdığından şüphelendiğimiz bu projenin Ankara’nın Eymir, Mogan hattındaki su kaynaklarını tahrip edeceği, doğal yaşamı bozacağı ve yapılacak inşaatlarla toprak yapısını bozacağı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Üstüne imar planları iptal edilmiştir. Ancak AK Parti iktidarı bu hatayı yapmakta ısrarlıdır. İmrahor Vadisi’nde doğal güzellikleri ön plana çıkaracak ya da sadece ağaçlandırmaya dayalı bir projeye kimse karşı çıkmamaktadır. Ancak su kanalları, inşaatlar yapılarak doğayı bozacak projelere Ankaralılar olarak karşıyız. Her zaman söylediğimiz gibi biz projeye değil rant karşıyız. Ankara’nın doğası asla inşaat firmalarının manzara ihtiyaçlarına, rant hesaplarına kurban ettirmeyeceğiz.

"Sakarya Zaferi’nin yüzüncü yılı layıkıyla kutlanmadı"

Sakarya Zaferi’nin yüzüncü yılını idrak ettiğimiz bu günlerde Haymana Belediyemizin öncülüğündeki mütevazi programlar dışında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ses getirecek hiç bir çalışmaya imza atmaması asla kabul edilebilir değildir. Yüzlerce yıllık gerilemenin durdurulduğu Sakarya Zaferi’nin Haymana’mızı, Polatlı’mızı ve Ankara’mızı ön plana çıkaracak geniş faaliyetlere konu edilmemesi tarihe ve şehitlerimize yapılmış bir yanlıştır. Bu yanlış da Ankara alerjisi olan AK Parti’nin karnesindeki en büyük sıfır olmuştur. En azından Sakarya Savaşı Tarihi Milli Parkı’na “Sakarya Savaşı Haymana – Polatlı Tarihi Milli Parkı” adı verilerek bu ilçelerimiz ön plana çıkarılmalıdır.

"Kıbrısköy Kanyonu turizme kazandırılmalı"

Kültür ve Turizm Bakanlığımız zaten Ankara turizmini güçlendirmek için de çok isteksiz davranmaktadır.

Daha önce de gündeme getirdiğim Kıbrısköy kanyonu ve çevresindeki doğal güzelliklerin güçlü bir şekilde tanıtılması ve turizme kazandırılması şarttır. Ancak maalesef bu doğal harikalar turist yerine taş ocaklarının tozunu dumanını görmektedir. Kısacası Ankara AK Parti iktidarı döneminde sahipsiz kalmıştır. İnşallah bu devranı ilk seçimde çevirecek ve Atatürk’ün başkentine hak ettiği değeri kazandıracağız.

"Karayolları skala mağdurları gündeme alınmalı"

Bir konuyu da Karayolları işçilerine söz verdiğim için gündeme getirmek istiyorum: Karayollarında çalışan kadrolu skala farkı işçilerinin feryadına kulak veriniz ve ücret durumlarını düzeltmek istiyoruz diyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1182069/iyi-partili-oral-ankara-ak-parti-doneminde-oksuz-ve-yetim-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.