Mehmet Emin Ekmen: Kandil'le İmralı'yla görüşüyorlar

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt seçmeni geri kazanmak için, Kandil'le Suriye Özerk Yönetimi'yle İmralı'yla görüşme trafiği içinde olduğunu iddia etti.
Ankara Masası
|
08 Şubat 2022, Salı - 12:41
Mehmet Emin Ekmen: Kandil'le İmralı'yla görüşüyorlar

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Türk siyasetinin kitlendiği hafta sonu 6 muhalefet liderin bir araya geleceği yemekle ilgili konuşan Ekmen, bunun bir ittifak görüşmesi olmayacağını söyledi. 6 partinin ortak metin üzerinde ulaştığını ise sözlerine ekledi.

Mehmet Emin Ekmen "Bugün itibarıyla bizim parti olarak görüşümüz, o masada ittifakın konuşulmayacağı yönündedir. Seçim kararı alındığında ittifak mı yapacağız, DEVA Partisi tek başına mı seçime girecek kararı alınacak. Bir siyasi parti yüzde 50+1 oy da alsa, 360 milletvekili de kazansa ülkeyi ortak akılla yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İttifak çalışmalarının toplumun gerisinde kaldığı eleştirilerini de yanıt veren Ekmen "Toplum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göndermede kararlı. Ancak yerine kimi koyacağı konusunda tereddütleri var. Bunu anlamaya çalışmak siyasetin görevlerinden biri. Kararsızların yüzde 20'ye ulaşması bunun göstergesi. Genel Başkanımız 77-78 ile gitti. Vatandaşın dertlerini dinliyoruz. Elbette eksiğimiz vardır ancak vazifemizi yerini getiriyoruz." diye konuştu.

"Son 10 yılda hataları sevaplarını geçti"

Genel Başkan Yardımcısı Ekmen referandumda elde edilen gücün AK Parti tarafından yanlış kullandığını ifade ederken "Türkiye'de dindar muhafazakar ideolojinin 200 yıllık yaralı ve travmatik bir hafızası var. Bu hafıza kendi pratiğini üretirken sürekli bir koruma ve savunma refleksi ile hareket etti. Tayyip beyin belediye başkanıyken de hataları oldu. Biz 200 yıl son, Osmanlı'nın modernleşme arayışlarından bahsediyorum. Bu toplum bir fırsat yakaladı. Biz eleştiriyle buna zarar vermeyelim diye düşünüldü. AK Parti kuruldu, kuruluşundan 3 hafta sonra tüzük değişikliğine değildi. Genel başkanın yetkileri artırıldı. O zamanki kurucular yine buna itiraz etmedi. Aynı şey AK Parti süreci içerisinde de oldu. Ben AK Parti'nin bütününün siyah ya da beyaz olarak okunmasına karşıyım. Ben ilk 10 yıldaki sevaplarının hatalarından çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Ekonomi de, özgürlükler de, hukuk anlayışın da çok ciddi politikalar oluşturdu. Ama ikinci 10 yılda özellikle 2010 yılında referandumdan elde edilen gücün yanlış kullanılmasıyla sürekli bozulma trendinin içerisinde olduk. Dolayısıyla bu camiadan gelen insanların bir muhasebe yapması sağlıklıdır, önemlidir. Bu muhasebeyi de toplumsal travmatik hafızayı göz önüne alarak yapmak lazım. " şeklinde konuştu.

Ekmen, şöyle devam etti;

Toplum AK Parti iktidarına ve Erdoğan'a tepki gösteriyor. Tayyip Bey, kaygı, korku ve umut üçgeni oluşturuyor. Tabiri caiz ise şeh mürit ilişkisi içinde Tayyip beye bağlı olan yüzde 12'nin dışında herkes eleştiriyor.

"Aday olma hakkı yok"

Adaylık tartışmalarına ilişkin "Erdoğan bir kere daha aday olma hakkı yok" diyen Ekmen "Cumhurbaşkanı'nın da erken seçim yapma gibi bir kararı yok. Ancak başvuruyu nereye yapacaksınız YSK'ya. Bugünkü YSK aday olamaz kararı verebilir mi, veremez. Ama biz de muhtar bile tartışması gibi adaylık tartışmasının köpürtülmemesi için bunu siyasi zemine çekmeyeceğiz. Erdoğan'ın erken seçime niyeti yok, Bahçeli ne der bilinmez" ifadelerini kullandı.

"Kandil'le, Suriye Özerk Yönetimi'yle ve İmralı ile görüşüyor"

Ak Parti'nin Kürt seçmeni kaybettiğinin altını çizen Mehmet Emin Ekmen "Şu an HDP Kürtlerden alabileceği maksimum oyu alıyor. AK Parti açısından ilk 10 yılda Kürt seçmene yönelik yapılan çalışmalar yerle yeksan edildi. AK Parti Kürtlere yaptığı bütün iyilikleri unutturdu. Sayın Erdoğan'a verilen Kürt desteği yüzde 20'nin altına düşmüş durumda" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt seçmene yönelik hamlelerine ilişkin çarpıcı iddialarda bulunan Ekmen şöyle devam etti;

" Sayın Erdoğan Kandil'le, Suriye Özerk Yönetimi'yle ve İmralı ile görüşme trafiği içerisinde. Ama ben bunun bir sonuç üreteceğini düşünmüyorum. Tıpkı Öcalan'a okutulan mektubun üretmediği gibi. Kürtler iradelerini Demirtaş'a emanet etmiştir, Öcalan bir mektup yayınla herkes ona buna uyar, Kürtlere yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Bugün Edirne diye Selahattin bey kastediliyor. İmralı diye Öcalan kastediliyor. Burada HDP gibi bir kuvvetli şekilde oy alan bir parti var. Kandil'den, Avrupa'daki Kürtlerden bahsediliyor. Diyarbakır merkezli Kürt sivil toplum örgütlerinden bahsediliyor. Ve Suriye'den bahsediliyor. Nereden bahsederseniz bahsedin Kürt sosyolojisinin dinamiklerini iyi okumadan, yorumlamadan yapılan herhangi bir çıkış destek bulamadığı gibi yapana da zarar verir."

Kendi politikalarını ise tüm ülkeyi kapsayıcı şekilde yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Ekmen  "Kürt seçmende HDP ile yaşıyoruz rakibimiz AK Parti değil" şeklinde konuştu.

"Utanma yok, ar yok"

Elektrik faturalarıyla ilgili yapılacak düzenlemeye de değinen Ekmen "Elektrik faturalarında Toplum onların gerçeklikten koptuğunu düşünüyor. Elektrik faturalarını 100 liradan 350 liraya çıkardılar, 300 liraya düşürüp, Cumhurbaşkanımız bize lütufta bulundu diyecekler. Utanma yok, ar yok. İnsan böyle bir şey demeye utanıyor. Bu ülkede dolar mı maaş alıyorsun diye bir Ekonomi Bakanı bu ülkeyi yönetti. Mevcut Ekonomi Bakanı da, Hazine Bakanı da, Merkez Bankası da onun stratejisini yürütüyor." dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, hatalarını kabul edip bir an önce yönetimi bırakmaları çağrısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1289560/mehmet-emin-ekmen-kandille-imraliyla-gorusuyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.