Mustafa Ataş’tan Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanı adayı ol” çağrısı

Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturuyorsa Cumhurbaşkanlığına da aday olması gerektiğini belirterek, “Ben Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını çok isterim” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
31 Mayıs 2022, Salı - 14:10
Mustafa Ataş’tan Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanı adayı ol” çağrısı

Mustafa Ataş, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Ataş, “Ak Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı oluyor, başbakan adayı oluyor, o zaman sen de ol kardeşim. Sen niye olmuyorsun? Olamıyorsan o zaman burada bir sıkıntı var demektir. Ama bu sefer herhalde kesin aday olacak gibi gözüküyor.” dedi.

Ataş “ Kılıçdaroğlu’nu tercih eder misiniz ?” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“6’lı masada Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyorlar”

 “Olsun tabii, olmalı, neden olmasın? O CHP’nin vereceği bir karar tabiîki ben onların kararlarına karışmam, ama olması gereken o. Şimdi 6’lı ittifakla toplanıyorlar masa başında. İttifak ortakları Onun adaylığına nasıl bakar bilmiyorum. Ama içten içe öğrendiğim kadarıyla hiç birisi sıcak bakmıyormuş HDP’nin dışında . Diğerleri başka bir isim bulalım arayışı içerisinde.”

“ Kazanacağına güvenmiyorsa niye o koltukta oturuyor?”

“ Kazanacağına güvenmiyorsa niye o koltukta oturuyor? Niye o partinin genel başkanlığını yapıyor? Asıl sorulması gereken soru bu.  Yani seçimi kazanmaya gözün kesmiyorsa o zaman o koltuğu niye işgal ediyorsun?”

“Cumhurbaşkanı adayı konusunda CHP’nin içi de kafaları da karışık”

“ Tahmin ediyorum CHP’nin kendi içerisinde de Onun adaylığını istemeyen kesimler var diye düşünüyorum. O konuda da net değiller. CHP’nin içi de karışık bildiğim kadarıyla, tahmin ettiğim kadarıyla. Dolayısıyla aday konusunda kafaları çok karışık. Ben Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını çok isterim

http://www.ankaramasasi.com/haber/1543940/mustafa-atastan-kilicdarogluna-cumhurbaskani-adayi-ol-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.