CHP'li Yıldırım Kaya'dan yeni ÖSYM Başkanına eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un başkanlığında yapılacak tüm sınavların şaibeli olduğunu belirterek, “Bu sınavların hiçbirinde bir güvence yoktur. Bizden önce diğer tarikatlar buna itiraz edecek göreceksiniz. Çünkü orada tarikatlar savaşı var.” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ağustos 2022, Pazartesi - 16:26
CHP'li Yıldırım Kaya'dan yeni ÖSYM Başkanına eleştiri


Yıldırım Kaya Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Yeni ÖSYM başkanının bir tarikata yakın olduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine “aslında iddia değil” ifadesini kullandı.

Kaya, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen’in bu alanda örgütlü bir sendika olduğunu hatırlatarak, yeni ÖSYM Başkanı’nın da bu sendikada görev yapmış bir sendikacı olmasının sakıncalarını dile getirdi.

Yıldırım Kaya şunları söyledi:

“ÖSYM Başkanı sendikanın kurucu başkanlığını yapmış”

“Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen yeni atanan ÖSYM Başkanı İstanbul’un 8 no'lu kurucu başkanı. Yani bir sendikanın, taraflı olmuş olan bir sendikanın kurucu başkanlığını yapmış birisi, birinci problem bu.”

“Tarikatın mensubu ya da sempatizanı olursanız gül yüzlüm diye mesaj atarsınız”

“ İkinci problem kendini saklamamış, silmiş tweetlerini ama çok açık ve net. Bayram Ali Ersoy, gül yüzüm diye İsmail ağa cemaati lideri, Allah rahmet eylesin herkes başsağlığı diler rahmet de diler bunda problem yok ama ona methiyeler diziyorsa başsağlığı mesajı değildir bu. Tamamen o tarikatın bir mensubu ya da sempatizanı olursanız gül yüzlüm diye mesaj atarsınız.”

“Bu kişinin başkanlığında yapılacak sınavlar tamamı şaibelidir”

“ İki boyutuyla da bu gelen kişi problemlidir bu kişinin başkanlığında yapılacak sınavlar tamamı şaibelidir. Bu sınavların hiçbirinde bir güvence yoktur. Bizden öce diğer tarikatlar buna itiraz edecek göreceksiniz çünkü orada tarikatlar savaşı var.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1734103/chpli-yildirim-kayadan-yeni-osym-baskanina-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.