Türkiye'nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu üretildi

Ankara'da Türkiye’nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu üretildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tohumun üretildiği tarlada biçerdövere bindi, ilk hasadı yaptı.
Onur Çetinkaya
|
17 Eylül 2022, Cumartesi - 15:56
Türkiye'nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu üretildi

Kamu, özel sektör ve Üniversite iş birliği ile kurulan Trakya Tohum A.Ş. tarafından geliştirilen yağlık türler, SUN 2259 ile SUN 2242’nin ilk hasadı gerçekleştirildi. İlk hasat için Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesi Büyükkışla köyünde tören düzenlendi.

Törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yer aldı.

Konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,'' Bakanlık olarak Türkiye'de AR-GE ve inovasyonun hamisi konumunda olduklarını belirtti, bağlı ve ilgili kuruluşlarla bu alanda destekler sağladık' dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi de ayçiçeğinin stratejik ve vazgeçilmez bir ürün olduğunu belirterek “Bizim de arz açığımız olan bir ürün. Çeşitli sebeplerde ekilmeyen yaklaşık 68 bin dekarlık alanda ekimi teşvik etmek amacıyla, yüzde 75'ini sübvanse ettiğimiz tohumu vererek ayçiçeği ekim alanlarının genişlemesini arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Biçerdövere bindiler ilk hasadı yaptı 

Törenin ardında iki bakan ayçiçeği üretimi yapılan tarladaki biçerdövere binerek ilk hasadı yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1786198/turkiyenin-ilk-yerli-ve-milli-hibrit-aycicegi-tohumu-uretildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.