Liderler Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi'ni ziyaret etti. Deprem bölgesinde incelemeleri sonrası üç lider açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
28 Şubat 2023, Salı - 15:45
 Liderler Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Destici ve MHP lideri Bahçeli 
deprem bölgesini ziyaret etti. 

Depremin üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde incelemelerde bulunan üç lider ardından kameralar karşısına geçti.

Afet sonrası çalışmalarla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Toplam 20 bin 300 depremzedemizin tahliyesini gerçekleştirdik. Çadırkent ve konteyner kent çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 461 bin vatandaşımızı barındırıyoruz. Sadece Maraş'ta 77 bin çadır dağıttık. 41 seyyar mutfağımızla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Toplam 32 uzman personelimizle depremden etkilenen tüm kardeşlerimize psikososyal destek veriyoruz. " açıklamasında bulundu.

"Deprem bölgesini inşa etmek bize nasip olacak"

Türkiye'nin depremin yaralarını saracak kudrete sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutların şehrin mimarisine uygun olarak yapılacağını dile getirdi.

Yeniden yapılanmak için 1 yıl süre isteyen Erdoğan, "Deprem bölgemizi yeni baştan inşa etmek de bizlere nasip olacaktır. Binalarımızın yıkıldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine izin vermeyeceğiz."  ifadelerini kullandı.

"Bu zorluğu da birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşacağız"

Devlet millet dayanışmasının en önemli örneklerinden birinin depremlerin hemen ardından sergilendiğini ifade eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizler Büyük Birlik Partisi camiası Alperenler olarak hem sizlerin yanında hem Cumhurbaşkanı'mızın hem devletimizin hem ülkemizin hem de milletimizin yanındayız. Bu zorluğu da inşallah kim ne derse desin yine birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşacağız." dedi.

"Bu ziyaretin anlamı büyük"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Değerli Elbistanlılar 6 Şubat’tan bu güne acılı günler yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ziyaretin anlamı büyük" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072062/liderler-kahramanmarasta
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.