CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Yerel seçimlerde işbirlikleri yapmalıyız.'' diyerek ''Üzerime düşeni yapmaya hazırım.'' dedi.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2023, Cuma - 08:00
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özel, yerel seçimlerdeki ittifak konusuna değinerek şunları söledi;

''Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliğiyle o kelimeyi bayağı yıprattık, artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben 'işbirliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum. Seçim bölgelerine özel işbirlikleri yapılabilir. Bu işbirliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin işbirliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum. Yerel seçimlerde işbirlikleri yapmalıyız. Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz. Ben Meral Hanımla, Sayın Genel Başkanımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil.''

Yüzde 50+1 tartışması

Özel, yüzde 50+1 tartışmalarına dikkat çekerek, ''Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor. Türkiye'de çok önemli bir yoksulluk var, enflasyon var. Türkiye'nin gündemi bambaşka, bunlar gündemi başka bir şey ile meşgul ediyorlar. Memleketi meşgul etmeyin. Aranızda ne konuşursanız konuşun. Ben bunların ne ayrılığına ümit bağlarım, ne birlikteliklerinden tasa duyarım. Esas mesele bizim ne yapacağımız.'' şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111335/chp-genel-baskani-ozgur-ozelden-ittifak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.