Naci Görür’den Çorum depremi için kritik açıklama

Çorum'un Mecitözü ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından, alanında uzman Prof. Dr. Naci Görür, Amasya-Merzifon/Mahmutlu yöresinde gerçekleşen 4.7 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli bir değerlendirme yaptı.
Afife Kaya
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 21:26
Naci Görür’den Çorum depremi için kritik açıklama

Çorum'un Mecitözü ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin akabinde, alanında uzman Prof. Dr. Naci Görür önemli bir açıklama yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından duyurulan bilgilere göre, Çorum'un Mecitözü ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtilirken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

Depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya platformları üzerinden önemli bir değerlendirme yaptı.

Görür'ün değerlendirmesi şu şekilde:

"Arkadaşlar, Amasya-Merzifon/Mahmutlu yöresinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Mahmutlu yakınında 30 km uzunluğunda doğrultu atımlı bir fay hattı üzerinde gerçekleşti. Bu fay, Merzifon fayını 45 derece açı ile kesiyor. Bu faylar, Kuzey Anadolu Fayı'ndan (KAF) ayrılan kollar olarak nitelendirilebilir. Kuzey Anadolu Fayı, burada deprem üretmese de, ondan ayrılan bu kolların deprem üretme kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139933/naci-gorurden-corum-depremi-icin-kritik-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.