Reisi, Meşhed’teki İmam Rıza Türbesi’nde defnedildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bir helikopter kazasında hayatını kaybettikten sonra Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'nde defnedildi. Törene, ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen veda törenlerinin ardından binlerce kişi katıldı. Reisi'nin cenazesi, dualar eşliğinde ve yoğun katılımla gerçekleşen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Afife Kaya
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 20:54
Reisi, Meşhed’teki İmam Rıza Türbesi’nde defnedildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçirdiği helikopter kazası sonucu yaşamını yitirdikten sonra, Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Reisi'nin cenazesi, ülkenin çeşitli şehirlerinde düzenlenen veda törenlerinin ardından bugün Meşhed'e getirildi. Güney Horasan eyaletine bağlı Bircend kentinde gerçekleştirilen törenin ardından Reisi'nin naaşı, memleketi Meşhed'e getirildi. Meşhed sokaklarında ve özellikle İmam Rıza Türbesi çevresinde matemi simgeleyen siyah bayraklarla dolu bir atmosfer oluştu.

Havalimanında karşılanan Reisi'nin cenazesi, İmam Rıza Türbesi'ne getirilirken büyük bir kalabalık eşlik etti. Türbe dışında ve içinde yoğun katılımla gerçekleşen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve dualarla devam etti. Reisi ve diğer yetkililer için okunan mersiyeler, törenin duygusal atmosferini artırdı.

Törene, birçok ülkeden üst düzey temsilciler, bakanlar ve İranlı sivil ve askeri yetkililer katıldı. Reisi'nin cenazesi, akşam saatlerinde İmam Rıza Türbesi'nin içinde kendisi için ayrılan alanda toprağa verildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki diğer yetkililer, 19 Mayıs'ta Doğu Azerbaycan eyaletinde gerçekleştirilen bir baraj açılışının dönüşünde geçirdikleri helikopter kazasında hayatlarını kaybetmişlerdi. Reisi'nin yanı sıra, aynı kazada hayatını kaybeden Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da Tahran'ın Rey şehrinde toprağa verilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139946/reisi-meshedteki-imam-riza-turbesinde-defnedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.