CHP Ankara Kadın Kolları'nda İstanbul Sözleşmesi tepkisi

CHP Ankara Kadın Kolları üyelerinin İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki olarak yapmak istedikleri yürüyüşe izin çıkmadı. CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, "Geri adım atmayacağız." dedi. Yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör ise "Abbas yolcu gidecekler. Gittiklerinde de bu sözleşmeyi biz tekrar imzalayacağız" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2021, Perşembe - 12:57
CHP Ankara Kadın Kolları'nda İstanbul Sözleşmesi tepkisi

CHP Ankara Kadın Kolları üyeleri, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki göstermek için partinin il başkanlığı binası önünde toplandı. Ellerinde "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Lebaleb buradayız, isyandayız" yazılı pankart taşıyan kadınlar buradan yürüyüşe geçti. Kadınların yürüyüşü izin olmadığı gerekçesi ile polis tarafından engellendi. Bunun üzerine Ragıp Düzün caddesindeki Ragıp Düzün Parkı'na geçen kadınlar oturma eylemi yaptı. 

Ayfer Ayaz: Geri adım atmayacağız

Ankara Masası'na konuşan CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz,  İstanbul Sözleşmesi'nin fesh edilmesinin bir gece yarısı operasyonu ile gerçekleştiğini savunarak bunu kabul etmediklerini söyledi. 

Bir yürüyüş başlattıklarını belirten Ayaz, ilçe ilçe sokak sokak dolaşarak sözleşmeyi en yalın diliyle anlatmak istediklerini ifade etti. 

Sözleşmenin 'sapkınlıklara yol açıyor' gerekçesi ile karalanmaya çalışıldığını savunan Ayaz, "Böyle olmadığını kadınlara anlatmak ve yürüyüş başlatmak istedik. Ama ne yazık ki emniyet güçlüleri, valilik bize izin vermedi. Sesimizi duyurmak için düdüklerimizle, teflerimizle, kıyafetlerimizle farkındalık yaratabilmek için ses getirmeye çalışıyoruz. Geri adım atmayacağız. Sokak sokak, köy köy gidip anlatacağız." dedi. 

CHP'li başkandan Gezi Parkı göndermesi

Kadınlara destek veren ve onlarla oturma eylemine katılan Yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör ise "İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması sadece kadınlar üzerinde değil, ülke üzerinde büyük bir etkisi oldu. Bu kadınları hiç görenlere büyük bir cesaret verdi. Bunun yansımaları Avrupa tarafından da olacaktır. Aklıma geldi girdim, aklıma geldi çıktım diye bir şey yok. O benim gözümde kadının anayasasıydı, kaldırılması da karşı gruplara büyük bir cesaret verdi. Biz geri gelmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bu bir günde olmayabilir. Eylemlerin sonucu bir yerde noktalanır ve başarıya ulaşır, Gezi Parkı nasıl olduysa. Ben şunu özellikle söylüyorum, abbas yolcu gidecekler. Gittiklerinde de bu sözleşmeyi biz tekrar imzalayacağız. Kadınların kimliğini onurunu yeniden geriye vereceğiz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/686214/chp-ankara-kadin-kollarinda-istanbul-sozlesmesi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.