İbrahim Halil Oral: Kalbimizden geçen Meral Akşener

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu aday olması halinde destekleyecek misiniz?' sorusuna 'Kalbimizden geçen Meral Akşener'in adaylığı" dedi
Ankara Masası
|
15 Haziran 2021, Salı - 22:03
İbrahim Halil Oral: Kalbimizden geçen Meral Akşener

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine samimi açıklamalarda bulundu.

Partinin kuruluşundan itibaren Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapmak istediklerini söyleyen Oral "Şimdi gayet samimi söylüyorum bütün parti mülazalarından ayrılmış olarak söylüyorum ki biz partiyi kurduğumuz andan itibaren bir tek hedefimiz var. Biz Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Bizim gönlümüz, ruhumuz, sevgimiz, muhabbetimiz, ilişkimiz duamız hep Cumhurbaşkanlığı'na Meral Akşener’i oturtmak niyetinde bütün projemiz bunlarla ilgilidir. Çünkü bu sistemde bir hanımelinin Türkiye Cumhuriyeti’ni dizayn etmesi lazım. İYİ Parti iddialı bir siyasi partidir, biz iddialı olarak kurulduk." dedi.

"Türkiye'ye bakış açıları farklı partileriz"

CHP ile ayrı siyasi görüşlerin olduğunu belirten Oral "Türkiye’de ekonomiden, siyasetten, spordan, tarımdan her sahada iddialı olan yani iktidara gelmek üzere planları, projeleri olan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla biz sayın genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapma sevdasındayız. Ama tabi bizim bir birlikte hareket ettiğimiz mevcut sistemin yapısı gereği bir ittifaklar söz konusu. Yoksa biz Cumhuriyet Halk Partisi’yle ayrı programları olan ayrı projeleri olan Türkiye bakışında ayrı ayrı siyasi fikirleri olan partileriz. Ama birlikte Cumhur İttifakı’nın birleşenlerinin birlikte hareket ettiği gibi bizim de parlamenter sisteme yeni güçlendirilmiş,iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüş noktasında yüzde 50+1 sistemi üzerine kurulmuş bir sistemde beraber birlikte güç birliği yaptığımız siyasi partiler var. İşte Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti bunlarla beraber ittifak yaptık" ifadelerini kullandı.

"Karar veren iradeye biz sadık kalırız"

Gönüllerinde Meral Akşener olmasına rağmen genel başkanların verdiği kararlara saygı duyacaklarının altını çizen Oral, şunları söyledi;

Şimdi bir Cumhurbaşkanlığı seçimini de beraber geçirdik. Sayın genel başkanımızın söylediği bir söz var tabiri caizse çocuğa doğmadan don biçilmez. Şimdi Cumhurbaşkanı adayının sizin söylediğiniz gibi Sayın Bahçeli, Tayyip Bey’in Cumhurbaşkanlığını desteklediğini beyan etti ama Sayın Erdoğan’nın Cumhurbaşkanı adayı olacağı bile tartışılır. Yani ben tabi hukukçu değilim iki defa mıdır? Üç defa mıdır? Nasıl olacağı tartışılıyor ama Cumhurbaşkanı yeri ve zamanı geldiği zaman sorulur. Sayın Kılıçdaroğlu’na sordular "kim dedi Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım" dedi.  Ama Cumhurbaşkanı adayı  Kılıçdaroğlu mudur? Sayın Meral Akşener midir? Bizim Meral Akşener gönlümüzden geçiyor ama şunu da çok açıklıkla söylüyorum dört partinin birlikte genel başkanlarının verdikleri iradeye biz sadık kalırız.  İster Kılıçdaroğlu olsun ister başkası olsun biz onun Cumhurbaşkanlığı için çalışırız ama bizim gönlümüzden geçen kalbimizden geçen sevgimizden geçen projemizden geçen Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı meselesidir.


http://www.ankaramasasi.com/haber/836996/ibrahim-halil-oral-kalbimizden-gecen-meral-aksener
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.