ABB Meclisi'nde çiftçiye elektrik desteği teklifi

CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, çiftçilere elektrik desteği verilmesi için EPDK'ya bir yazı gönderdiklerini söyledi. Işık, mevzuatta değişiklik yapılması için Meclis üyelerine çağrıda bulundu.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2021, Pazartesi - 19:08
ABB Meclisi'nde çiftçiye elektrik desteği teklifi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Aralık Ayı 1. Birleşimi'nde kürsüye çıkan CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, çiftçiye elektrik desteği vermek için harekete geçtiklerini söyledi.

Mazot desteğinin ardından elektrik konusunda da çiftçiye yardımcı olmak istediklerini belirten Işık, bununla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığına (EPDK) yazdıkları yazının detaylarını şu şekilde paylaştı;

Belediyemiz zorla hayat şartlarının getirdiği olumsuzlukları olabildiğince azaltmak amacıyla 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7'inci maddesinin son fıkrasındaki büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmet de bulunabilirler hükmüne uygun olarak özellikle tarım ve hayvancılık yaparak hayatlarını sürdüren çiftçilerimize ve ailelerine tohum yardımı yapmak, ürün garantisi vermek internet hizmeti sağlamak gibi önemli desteklemelerde bulunmakta, bulunmaya devam etmektedir. Bununla birlikte kırsal desteklemede sürdürülebilirliği sağlamak, tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle birlikte üretimi artırabilmek ve bu sayede kırsal kalkınmayı sağlamak, orta vadede kırsala dönüşü teşvik edebilmek amacıyla kırsal mahallede güneş enerjisinden enerji üretmek, üretilecek enerjiyi buralarda yaşayan vatandaşlarımıza cüzi bir bedelle açlık sınırı altında yaşayan ve  sosyal yardım alan vatandaşlarımıza bedelsiz olarak sunmak için, hangi prosedürün izleneceği konularında tereddüt hasıl olmuştur. Tüm bunlardan hareketle belediyemizin ilgili mevzuat çerçevesinde ön lisans ve lisans alma şirket kurma yükümlülüklerine tabii olup olmadığının veyahut tüm bunlardan muaf tutulup tutulmayacağının yine elimizdeki kırsal mahallelerde güneş enerjisinden elektrik tüketmek ve üretmek amaçlı tesis tesisler kurarak elektrik üretip üretemeyeceğinin, enerji, buralarda yaşayan ve yaşayacak vatandaşlarımıza cüzi bir bedelle veya açlık sınırı altında yaşayan sosyal yardım alan vatandaşlarımıza, bedelsiz olarak sunup sunulmayacağının bildirilmesi veya izlenilmesi gereken süreç hakkında bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim " 

Işık, sözlerine mevzuatta değişiklik yapılabilmesi için Meclis üyelerinden destek isteyerek tamamladı.

Kılıçdaroğlu ne söylemişti?

Şanlıurfa'da muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, "Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsa. Yerel yönetimler geldiğinde, bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2,5 milyonluk araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız" demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1173584/abb-meclisinde-ciftciye-elektrik-destegi-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.