Dezenformasyon Yasa teklifini telefonunu çekiçle kırarak protesto etti

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, kanun teklifini, cep telefonunu TBMM Genel Kurulu kürsüsünde çekiçle kırarak protesto etti.
Ersin Küçükbarak
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 09:23
Dezenformasyon Yasa teklifini telefonunu çekiçle kırarak protesto etti

Dezenformasyon Yasa Teklifiye ilgili tartışmalar devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ilginç bir protestoya imza attı.

Erbay, cep telefonunu TBMM kürsüsünde çekiçle kırarak kanun teklifini protesto etti.

" Kullanmanıza gerek kalmayacak”

CHP'li Burak Erbay, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bu yasa gençleri çok ilgilendiriyor. Ben buradan, 15, 16, 17 yaşında ve özellikle 2023’te Türkiye’nin kaderini belirleyecek 18, 19, 20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum. İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi, AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Tek özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz. Bugün 12 Ekim. Eğer buradaki yasa Meclis’ten geçerse bu telefon (elindeki çekiçle telefonu kırarak) artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran’da o genç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831293/dezenformasyon-yasa-teklifini-telefonunu-cekicle-kirarak-protesto-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.