Bahçeli, "CHP genel başkanının neresi doğru"

Milliyetçi Hareketçi Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenen Bahçeli, "Gizemli 8 saat içerisinde neredeydin kimlerle fiskos yaptın." diye sordu.
Onur Çetinkaya
|
18 Ekim 2022, Salı - 10:38
Bahçeli, "CHP genel başkanının neresi doğru"

MHP lideri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"CHP genel başkanının neresi doğru"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika Birleşik Devletleri ziyaretini eleştiren MHP lideri, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dersini tarihten değil Türkiye düşmanlarından aldığını gözler önüne sermiştir" ifadelerini kullandı. Sözlerine "CHP genel başkanının neresi doğru" diye devam eden Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na tepkisini sürdürdü.

"Gizemli 8 saat içerisinde neredeydin kimlerle fiskos yaptın"

Kılıçdaroğlu'nun ABD'de ne yaptığı, kimin dümen suyuna girdiği, kimlerin eline baktığı az çok bellidir açıklamasında bulunan Devlet Bahçeli, "Gazetecileri de atlatarak 8 saat kaybolması kuşkuludur. Kılıçdaroğlu'na soruyorum, 8 saat içinde neredeydin, kimlerle fiskos yaptın? Kılıçdaroğlu bu 8 saatin esrarını açıklamalıdır. " diye seslendi.

Bahçeli'den CHP'li Erbay'a çekiç tepkisi 

Devlet Bahçeli, Meclis'te 'dezenformasyon yasası'nı protesto için çekiçle telefonunu kıran CHP'li Burak Erbay'ı eleştirerek, "Çekici telefona değil kafana vurursan belki kendine gelebilirsin" dedi. 

Bu çekiç Genel Kurul’a nasıl getirilmiş, kürsüye nasıl çıkarılmıştır? sorusunu soran MHP lideri, "Çekiç de aynen bir silah gibi suç unsuru değil midir? Bu haliyle çekicin mesela kalaşnikoftan ne farkı vardır? Biz Genel Kurul salonunda ne çekiçli eylemcilere ne de kalaşnikoflu teröristlere bilinsin ki, tahammül edemeyiz, sessiz kalamayız, seyirci olamayız." şeklinde konuştu.

Dezenformasyon yasası rezaletin sosyal medya ayağına kilit vurmuştur ifadelerini kullanan Milliyetçi Hareketçi Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yasayla korku ve baskı iklimi artacakmış. Muhalefetin sesi kısılmak istenmiş. Ucube bir başyapıtmış. Hak ve hürriyete pranga vuracakmış. Bu iddiaların tamamı palavra, aldatmadır. " açıklamasında bulundu.

"Provokasyonlara heves edenler ahlaksızdır"

Bartın'ın Amasra ilçesindeki yaşanan maden faciasına ilişkin konuşan Bahçeli, "Maden ocağındaki patlamayı bahane ederek, felakete siyasi içerik oluşturmak için el ovuşturan kim varsa dürüst ve iyi niyetli görülmeyecektir. Facianın failleri varsa, tespit edilirse hesabı da sorulacaktır. 8 yıl önceki Soma'yı hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklıdır. Biz maden ocağından kardeşlerimizin çıkarılmasını beklerken, sosyal medyadan provokasyona heves edenler hem alçak hem ahlaksızdır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sayıştay raporuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP lideri, " Sayıştay'ın 2017 ve 2019 raporlarında Amasra bölümlerini servis edenlerin önü, arkası araştırılmalıdır. Sayıştay raporları kazı yapılması risklerine dikkat çekilmiş, önlemler sıralanmış. Denetçiler her şeyi görüyor da müessese çalışanları mı bilmiyor? Böyle bir iddia aklın ve mantığın neresinde yer alacaktır. Denetim fonksiyonun devlet hayatındaki önemini biliyoruz. Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1842234/bahceli-chp-genel-baskaninin-neresi-dogru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.