Murat Köse: "Mansur Yavaş, en kötü belediye başkanı olarak Ankara tarihine geçecek"

ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 7 bakanlığın bütçesinden daha büyük bir bütçeyi yönetemediğini belirterek "Başkentimizin tek bir tane bile sorununu çözemedi. Bu şekilde Ankara tarihine gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı olarak geçecek." dedi.
Ankara Masası
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 11:51
Murat Köse: "Mansur Yavaş, en kötü belediye başkanı olarak Ankara tarihine geçecek"

Ankara Büyükşehir Belediyesi( ABB)  AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, geçtiğimiz günlerde meclisten geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesi'ne ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Köse, kabul edilen bütçeler hakkında ABB 34 milyar, ASKİ 15,5 milyar, EGO 8.7 milyar, toplam bütçenin ise 58 milyar olarak kabul edildiği bilgisini paylaştı.

Ek bütçelerle birlikte ABB bütçesini hizmet için yeterli olacağını ifade eden Köse, büyükşehir bütçesinin 7 tane bakanlığın bütçesinden daha fazla olduğunun altını çizdi.

'Engelleniyoruz' söylemine tepki

ABB'ye hükümet tarafından fazla fazla bütçe gönderildiğini vurgulayan Köse, engelleniyoruz söyleminin ise doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Köse, ayrıca Büyükşehir Meclisi'ne gelen 7 binden fazla dosyanın yüzde 97'sinin oy birliğiyle geçtiğini ve kredi taleplerinin tamamının onaylandığını belirtti.

Bütçe üzerinden Mansur Yavaş'ı eleştiren Köse, metro, projeler, sokak hayvanları, kentsel dönüşüm, sosyal yardımlar konusunda gerekli adımların atılmadığını ifade etti.

" Sosyal yardımların kesilmesi Mansur Yavaş’a yakışmadı"

ABB Meclisi'ne verilen su indirimi teklifinin kabul edilmesinin ardından Yavaş yönetiminin aldığı kararlara tepki gösteren Köse "ABB suları indirmedi, indirim yapılmış gibi algı yaptı. Projlerin yapılmayacağını, sosyal yardımların erteleneceğini duyurdu. Yavaş, indirim kararını mahkemeye taşıdı. İndirimin tam tersine ekim ve kasım ayında suya zam yaptı. Biz ÜFE oranında yapılan fahiş fiyat artışını makul bir seviyeye çekmek istedik. Sosyal yardımların kesilmesi Mansur Yavaş’a yakışmadı. Bunu sorduğumuzda 'siyaset yapıyorum' dedi. Mansur Yavaş’ın muhtaç insanlar üzerinden siyaset yaptığını görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Köse, tarafsız bir belediyecilik anlayışı vaat eden Yavaş'ın parti rozetini çıkarmadığını iddia ederek, CHP'li ilçe belediyelere daha fazla yardım yapmakla suçladı.

"Ankara tarihine geçecek"

Köse sözlerine şöyle devam etti:

"Ortaya çıkan sonuç şu Sayın Yavaş ne bütçeyi ne personeli ne de ABB’nin kaynaklarını yönetemiyor. Bu kadar devasa bir bütçe 130 milyara yakın bir bütçeyi kullanmakta olan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bir kilometre bile metro yapamadığını, bir tane doğru düzgün tesis yapamadığını, başkentimizin tek bir tane bile sorununu çözemediğini görüyoruz. Bu şekilde Ankara tarihine gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı olarak geçeceğini ifade etmek isterim."

Mansur Yavaş'a bir çağrıda bulunan Köse, "Kalan zamanda beraber çalışalım. Ankaralıya hizmet edelim. Böyle olursa kalan zamanda birlikte hizmet üretip, kalıcı bir eser bırakabiliriz." diye konuştu.

Köse tüm eleştirilere rağmen 2023 bütçesini Meclisten oy birliğiyle geçirdiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1968956/murat-kose-mansur-yavas-en-kotu-belediye-baskani-olarak-ankara-tarihine-gececek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.