Erdoğan, "Önümüzde 5 ay var, sandıkları patlamaya hazır mıyız? "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Seçim mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzde 5 ayımız var, 5 ay boyunca durmak yok" dedi.
Onur Çetinkaya
|
07 Ocak 2023, Cumartesi - 13:50
Erdoğan, "Önümüzde 5 ay var, sandıkları patlamaya hazır mıyız? "

Antalya Kepez'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

"Önümüzde 5 ay var, sandıkları patlamaya hazır mıyız? "

Cumhurbaşkanı 2023 seçimlerine kısa süre kala seçim mesajı veren Erdoğan, "20 yılımızı geride bırakırken ülkemizi yeni yatırımlarla, yeni projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz. Önümüzde 5 ayımız var. 5 ayda durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?" diye konuştu.

"Her meseleyi çözdük muhalefet sorununu halledemedik"

Bugün bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güç ve vizyon sahibi bir Türkiye var. Ülkemiz yeni bir seçim arefesinde. Yine 'yaptırmayız'  ittifakıyla karşımıza çıktılar diyen  Cumhurbaşkanı altılı masaya tepki gösterdi," Türkiye kendine biçtiği tek misyonu yaptırmamak olan bir muhalefete rağmen bugüne geldi. Bunlar kendi vesayetlerini oluşturmaya çalışıyorlar, 6'lı masadaki vesayetin adı siyasi vesayet. Türkiye'nin her meselesini çözdük, sadece bu muhalefet sorununu halledemedik." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Yatırımcılara 'Türkiye gelmeyin' diyorlar. Ülke içindeki yatırımcılara 'hesabını soracağız' diyorlar. Kime neyin hesabını soruyorsun? Sıkar sıkar, neyin hesabını soruyorsun? Bu millet size bunun fırsatını vermez.Huzurumuza kast eden terör örgütü yandaşlarına bunlar yüz vermedi mi? Bay Kemal bu teröristlerle kol kola dolaşmadı mı? Cudi'de, Gabar'da bunların hesabını biz sorduk. Şimdi bu teröristler güney gittiler. Yine devam ediyoruz.Hiçbir ülkede siyasetçi yediği ekmeği, içtiği suyu zehirlemeyi aklından geçirmez. Milli meselelerde kendi devletinin, hükümetinin etrafında kenetlenir." diye konuştu.

Vatandaşlara  137 milyon lira yardım

Antalya'da yapılan faaliyetlere ilişkin vatandaşlara bilgin veren Erdoğan, Toplamda 6 bin 534 vatandaşımıza 137 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Dere yataklarına yapılan müdahalelerle yapılan sıkıntıları son afette gördük. Kumluca'daki selin en büyük nedeninin dere üzerine inşa edilen pazar yeri ve park alanı olduğunu tespit ettik. Sel bölgesinde bugüne kadar DSİ tarafından 1,3 milyar liralık yatırım daha büyük felaketlerin önüne geçmiştir.  Antalya'nın doğu tarafındaki ilçeleri de yangın afetine maruz kalmıştı. Manavgat, Alanya ve Akseki ilçelerinde inşa ettiğimiz 900 konuttan 427'sinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Kalanları da yakında teslim edeceğiz. Diğer yandan ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk." diye konuştu.

Antalya Havalimanı ile de müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Antalya Havalimanı'mızı modern hale getirmiştik. Şimdi havalimanımızı iki kat daha büyüterek Antalya'nın turizm gelirini katlayacak adım attık." dedi.

"Putin'e bizi mahçup etme dedim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'nın Kepez ilçesindeki toplu açılış töreninin ardından Kumluca ilçesine geçti. 

Kumluca'da konuşan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini dile getirdi. Kumluca'nın domatesini Putin'e anlattığını söyledi.

Erdoğan konuşmasında," Putin'e dedim ki; 'Bizim Kumluca'mız var. Burası bir domates memleketidir. Beni mahcup etme.' O ricamı kırmadı. O domateslerimizin ihracatında bunları gördük." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2048248/erdogan-onumuzde-5-ay-var-sandiklari-patlamaya-hazir-miyiz-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.