Recep Özel: "Kaftancıoğlu kararında yargının üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiği inancındayım"

Yüksek Seçim Kurulu AK Parti Genel Merkez Temsilcisi ve Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Canan Kaftacıoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararına ilişkin olarak “Siyasi bir takım telkinlerle, siyasi bir takım eylemlerle yargının karar vermesini beklersek, yargıya en büyük haksızlığı o zaman yapmış oluruz. Yargı kendi içerisinde yapılmış olan bir hata bir yanlış varsa düzeltir. Ben bu kararda da yargının üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiği inancındayım” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Haziran 2022, Salı - 17:35
Recep Özel: "Kaftancıoğlu kararında  yargının üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiği inancındayım"

Recep Özel, Ankara Masası Gündem Programı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Canan Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliğinin düşürülmesi kararını değerlendiren Özel, “Yargı mercileri bir karar verdi. Ve bu kararın icrası noktasında da cezaevine girdi çıktı, infazı noktasında da yapıldı... Bu siyasi yasaklı kısımlar ya da diğer ceza kısmında da Yargıtay bugün üyeliği noktasında bir işlem yapmıştı ama hukuk kuralları içerisinde mer'i mevcut siyasi partiler kanunu, Türk Ceza Kanunu çerçevesinde bu işlemler yürüyor. Eğer buna karşı bir itirazları bir yanlış uygulama olduğu noktasında bir şeyler varsa yine yargı sistemi içerisinde bunu dile getirip, yargı mercileri en sonda doğruyu, haklı neyse o konuda bir karar verir.” dedi.

"Kaftancıoğlu kararını şova dönüştürmek yargıya haksızlık"

Recep Özel, “ Bunu başka bir şova dönüştürmek, buradan bir siyasi beklenti yapmak, yargı camiasına büyük bir haksızlık oluyor” şeklinde konuştu.

Özel şöyle devam etti: “Bakın bizim misyonumuzda  partilerimiz kapatıldı, siyasi yasaklar olarak... Hiç bir zaman bu yapılanlara tevessül etmedik. Bizim genel başkanımız da okuduğu bir şiirden dolayı siyasi yasaklı olup belediye başkanlığı elinden alındı ve cezaevine girmişti. O zaman dahi biz hukuka saygımızı, kararlara saygımızı eleştirdik, ağır eleştirdik ama saygımızı hiç bir zaman uygulamayacağız, bu kararı tanımıyorum, bu karar da nereden çıktı gibi hiç bir zaman ifade bulunmadan. Çünkü hukuk devletine saygı esas ilkesi olması lazım siyasetçilerin.”

" Yargı kendi içerisinde yapılmış olan bir hata varsa düzeltir"

Herkesin hukuka güvenmesini isteyen Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel sözlerini şöyle tamamladı:” Hukuk kendi içerisinde bir yanlış yapmışsa, kendi içerisinde yine bu yanlışı düzeltir. Siyasi bir takım telkinlerle, siyasi bir takım eylemlerle yargının karar vermesini beklersek, yargıya en büyük haksızlığı o zaman yapmış oluruz. Yargı kendi içerisinde yapılmış olan bir hata bir yanlış varsa düzeltir. Ben bu kararda da yargının üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiği inancındayım.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1581655/recep-ozel-kaftancioglu-kararinda-yarginin-uzerine-dusen-vazifeyi-yerine-getirdigi-inancindayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.