Demokrat Parti erken seçim çıkışı "Uzlaşı falan yok"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt yaptığı paylaşımda Genel Başkan Gültekin Uysal'la birlikte seçim tarihinin erkene çekilmesine karşı olduklarını bildirdi.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2023, Salı - 11:45
Demokrat Parti erken seçim çıkışı "Uzlaşı falan yok"

Son dönemde siyasetin tartışması haline gelen 18 Haziran 2023'te gerçekleştirilecek seçiminin daha erken bir tarihe çekilmesine ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, "Mevsim şartlarına uygun tarih mutabakatla belirlenmeli. Sandıktan korkmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Bu erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesidir. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım." dedi.  

"Erken seçime hayır diyoruz"

Bahçeli'nin bu açıklamalarının ardından Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Seçim tarihinin öne çekilmesine karşı olduklarını belirten Enginyurt paylaşımında "Uzlaşı falan yok. İş inada bindi, gittiği yere kadar devam. Hava şartlarına göre değil, sizin hep söylediğiniz gibi seçim tam zamanında yapılmalı. Demokrat Parti olarak, Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve şahsım erken seçime HAYIR DİYORUZ." ifadelerini kullandı.

" Biraz geriye çekebiliriz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim tarihi konusuyla ilgili " Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Erken seçim gibi değil ama seçim tarihinde bir değişiklik söz konusu olacak. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak"  açıklamasında bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061398/demokrat-parti-erken-secim-cikisi-uzlasi-falan-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.